Vanwege de privacyregels waarschuwt WhatsApp je niet direct als een gebruiker je heeft geblokkeerd. U kunt er echter zeker van zijn dat u bent geblokkeerd door enkele tips van de applicatie te volgen.
1. Profielfoto en statusinformatie
Je kunt de profielfoto van de persoon die je heeft geblokkeerd niet meer zien; In plaats daarvan verschijnt een standaard leeg profielpictogram. Bovendien wordt de "Over mij"-status of de laatst geziene informatie van de gebruiker volledig verborgen.
2. Dubbel vinkje (geleverde informatie)
Wanneer u geblokkeerd bent, bereiken de berichten die u verzendt de andere partij niet. Er staat altijd één grijs vinkje naast de berichten die u verzendt, en nooit een dubbel grijs of blauw vinkje.
3. Zoekpogingen
Probeer de verdachte persoon te bellen of te videobellen via WhatsApp. Als de oproep altijd de status 'Zoeken' blijft en nooit naar 'Beltoon' gaat, bent u mogelijk geblokkeerd.