Av sekretesskäl meddelar WhatsApp dig inte direkt om en användare har blockerat dig. Men genom att följa några ledtrådar som appen tillhandahåller kan du säkerställa om du har blivit blockerad.
1. Profilbild och statusinformation
Du kan inte längre se profilbilden för den person som har blockerat dig; istället visas en tom standardprofilikon. Dessutom döljs användarens "Om mig"-status eller senast sedd-information helt भी.
2. Dubbel bock (levererad information)
När du är blockerad kommer meddelandena du skickar inte att nå den andra parten. Det kommer alltid att finnas en enda grå bock bredvid meddelandena du skickar, och aldrig en dubbel grå eller blå bock.
3. Sökförsök
Försök att ringa ett röst- eller videosamtal via WhatsApp till personen du misstänker. Om samtalet ständigt står på "Ringer upp" och aldrig går över till "Ringer" kan du ha blivit blockerad.