Ze względu na zasady prywatności WhatsApp nie powiadamia Cię bezpośrednio, że użytkownik Cię zablokował. Możesz jednak upewnić się, że zostałeś zablokowany, postępując zgodnie ze wskazówkami dostarczonymi przez aplikację.
1. Zdjęcie profilowe i informacje o statusie
Nie możesz już widzieć zdjęcia profilowego osoby, która Cię zablokowała; Zamiast tego pojawia się domyślna ikona pustego profilu. Dodatkowo status użytkownika „O mnie” lub ostatnio widziane informacje są całkowicie ukryte.
2. Znak podwójnego zaznaczenia (informacje dostarczone)
Gdy zostaniesz zablokowany, wysłane wiadomości nie dotrą do drugiej strony. Obok wysyłanych wiadomości zawsze będzie widoczny pojedynczy szary znacznik wyboru, nigdy podwójny szary lub niebieski znacznik.
3. Próby wyszukiwania
Spróbuj połączyć się głosowo lub wideo z podejrzaną osobą za pośrednictwem WhatsApp. Jeśli połączenie zawsze ma status „Wyszukiwanie” i nigdy nie przechodzi do stanu „Dzwoni”, możliwe, że zostałeś zablokowany.